Talmácsi ralira vált

 2012.01.24. 15:46

Többek között a mai Bumeráng rádiós műsorban jelentette be Talmácsi Gábor, a Gyorsasági Motoros 2007-es világbajnoka, 2 kerékről 4 kerékre vált, mégpedig a Ralira. Kattints a "tovább" gombra!

Hogy mit kell tudni Talmácsi Gáborról? Talma 2001-től 2010-ig a MotoGP világbajnokság résztvevője volt, és 2007-ben a 125 köbcentiméteres osztályban világbajnok lett. Tudatosan építette föl a karrierjét, és a világbajnoki cím mellett több győzelmet, és dobogós helyezést elért. Úgy gondolom, a vb cím megszerzése után nem úgy alakultak a dolgok, mint azt várta Talma, és vártuk Mi, szurkolók. Hiába lett a következő évben, 2008-ban harmadik, sok technikai hibája volt, és törött kézzel ment. 2009-ben az akkori 250 köbcentiméteres osztályban versenyzett, de csak pár versenyen, mert szerződést bontott Talma a csapatával a médiajogok miatt. Nagyon rossz döntést hozott, főleg úgy, hogy a menedzserére hallgatott. Nem hiszem el, hogy a pénz miatt így fel tudott bontani egy szerződést, ott hagyni egy versenyképes motort, és csapatot. 2010-ben a Moto2 osztályban volt, nem túl fényes, 6. helyezettel. A 2011-es szezont kihagyta, mert az utolsó pillanatban Antonio Banderas csapatából kivonult a fő szponszor, és állás nélkül maradt. Sose fogjuk megtudni, hogy a világbajnoki cím ellenére, miért ment Neki ilyen nehezen a karrier. Talán a pénz hiány? Talán a kevés szponszor? Vagy esetleg az, hogy menesztette menedzserét és egyben legjobb barátját, Stefano Favarot, és saját magát menedzselte? Vagy az, hogy Közép-Európából, Magyarországról jött? Nem tudom, de annyit tudok, hogy nem volt méltó Talmához, egy világbajnokhoz az elmúlt 4 év. És innen jutott el a ralihoz.

Több gondolat kavarok bennem ennek a hír hallatán. Egyrészt, egy kicsit csalódott vagyok, hogy Talma nem a MotoGP világbajnokságon fog motorozni, meg egyáltalán, nem is motorozni fog, hiszen Talmával eggyé vált a motorozás, és mindenki így ismerte: Talmácsi, a motoros. Helyette  itthon, a kis hazánkban, az Országos Rali bajnokságban fog versenyezni egy rali autóval. Másrészt újra láthatjuk versenyezni, és nem is áll Tőle messze az autóversenyzés, hisz szerepelt a Renault Clio kupában, Porsche Kupában, hosszú távú 24 órás GT versenyen, tereprally futamon, vezetett Forma1-es autót és most a rallyt próbálta ki. Ráadásul mindig kiemelkedő eredményt ért el. A ralizással a Szilveszter Ralin ismerkedett meg, ahol a 140 indulóból, az abszolút 5. helyezést érte el, egy Mitsubishi Lancer EVO VI-sal.

Én bízom Talmácsiban, ugyanúgy fogok drukkolni Neki, mint amikor a MotoGP-ben versenyzet. Remélem bele fog jönni a ralizásba, a Szilveszter Rali eredménye biztató, és remélem, nem fog úgy járni, mint Kimi Raikkönen a raliban. Remélem összejön Neki egy S2000-es autó, ha meg nem, akkor egy frissebb Lancer EVO. Abban is bízom, hogy egy idő után részt vehessen pár világbajnoki rali futamon, vagy esetleg az IRC sorozatban.

Szóval, csak ennyit mondhatok: Sok sikert, Hajrá Talma!

Címkék: rali rally világbajnokság Gábor Talmácsi MotoGP

A bejegyzés trackback címe:

https://bono92.blog.hu/api/trackback/id/tr653744188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása